MARLOES

WESTBROEK

Een heerlijk makkelijk recept: snel klaar en oneindig veel variatie mogelijk met de groenten die je in huis hebt! Het basisrecept:

Ingrediënten:
6 eieren
75 ml room of crime fraîche
Geitenkaas en/of gewone geraspte kaas
Tuinerwten uit de diepvries en eventueel andere groenten
Aardappelen, in plakjes en voorgekookt (een zakje aardappelschijfjes werkt natuurlijk ook!)
Een paar deelblokjes diepvries spinazie
Peper en zout
Kruiden, vers of uit een potje

Bereiding:
Verwarm de over op 200 graden. Schil de aardappelen en snij in plakjes. Kook deze 10 minuten voor. Meng de eieren met de room of creme fraiche. Voeg peper, zout en kruiden naar smaak toe. Gebruik je geraspte kaas voeg dan ook wat geraspte kaas toe aan het mengsel.
Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappelen over de bodem. Strooi de bevroren erwten erover. Voeg overige groente toe naar smaak. Verdeel het eimengsel hierover. Duw de bevroren spinazie in het eimengsel en bestrooi met de geraspte kaas en of geitenkaas. Bak de frittata zo’n 30 tot 40 minuten af op 200 graden. Lekker met een frisse salade en brood!