MARLOES

WESTBROEK

Na een avondje Hollandse pot met sperziebonen en gebakken aardappelen had ik nog wat bonen over. Twee avonden Hollands gaat mij iets te ver ;-), dus ging ik op zoek naar een lekker alternatief. 

Ingrediënten:
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1/2-1 theelepel sambal
1 eetlepel honing
2 eetlepels (kokos)olie
100 ml bouillon
30 gram santen (kokoscrème)
citroensap
1/2 theelepel ketoembar
sperziebonen
snufje zout
optioneel: geroosterde sesamzaadjes

Bereiding:
Fruit ui, knoflook, sambal, honing, zout en ketoembar in de olie. Voeg de sperziebonen toe en roerbak een paar minuten. Voeg dan de bouillon toe en breng alles aan de kook. Voeg santen en citroensap toe en laat het stoven tot de sperziebonen gaar zijn. Serveer en bestrooi met sesamzaad.

Gebruik je, zoals ik, gekookte sperziebonen, voeg deze dan toe als de saus wat is ingedikt en warm alles goed door. Heerlijk met rijst en geschaafde komkommer en wortel met een beetje wijnazijn en olie. Eet smakelijk!